`Dededen Toruna Ebru Sanatı` Capacity`de
 

Capacity Sanat Galerisi Hale Kameroğlu’nun kuratörlüğünde Dededen Toruna Ebru Sanatı isimli sergisi ile aynı sanat atölyesini paylaşan üç neslin ebru sanatı çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor.

 

 

Capacity Sanat Galerisi’nin 20 Mart – 2 Nisan günleri arasında ev sahipliği yaptığı sergi, aynı sanat atölyesini paylaşan baba-kızın, aileye katılan en küçük bireyle yola devam ettikleri bir sanat hikâyesi. Capacity Alışveriş Merkezi’nin 2.katında yer alan sergide, ziyaretçiler birbirinden özel ebru sanatından eserlerini izlemenin yanı sıra, sanatçılarla tanışma ve canlı performanslarını izleme şansı bulacak. 25 – 26 Mart günlerinde saat 17.00 – 19.00 arasında düzenlenecek etkinliklerde sanat sever misafirler üç nesilden geleneksel malzemeler kullanılarak ebru sanatı yapımı izleme ve ebru sanatı tarihini ve kullanılan malzemeleri tanıma imkanı bulacak. Dileyen katılımcılar etkinliğin sonunda kendi ebru çalışmalarını yapabilecek. 

Mehmet Önal: (D.1946) Hikmet Barutçugil atölyesinde ebru çalışmalarına başlamış, çeşitli karma ve kişisel sergilere katılmıştır. On sene bir özel üniversitede Ebru dersi veren sanatçı, dünyada Türk kağıdı olarak tanınan bu sanatı sevdirmek amacıyla en genci dört yaşında olan dostlarıyla atölyesinde çalışmalar yapmaktadır.

Nazan Çamaş: (D.1976) Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Çini Anasanat Dalı`nda lisans eğitimi sırasında Hikmet Barutçugil`den aldığı dersle 1996 yılında ebruya başlamıştır. Daha sonra Marmara Üniversitesi Seramik Bölümünde yüksek lisans ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çini Bölümünde doktora yapan sanatçı, 2003 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve kendi sanat atölyesinde ders vermeye devam etmektedir.

Sera Çamaş: (D.2004) Doğumundan itibaren ebru sanatını dede ve annesinin atölyesinde gözlemleyerek öğrenip deneyimleme fırsatı bulmuş, kendi seçtiği figürlerle özgün bir yorumla yaptığı çalışmalar ilgi çekmiştir. Halen özel bir okulda öğrenim görmekte ve 2010 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümüne devam etmektedir.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder