Dünyaca Ünlü Kanun Sanatçısı Ahmet Baran’dan Forum Mersin’de Müzik Ziyafeti
Türk müziğinin efsanelerinden, fenomen kanun sanatçısı Ahmet Baran yönetimindeki Terennüm Türk Müziği Korosu, 1 Ekim Cumartesi günü Forum Mersin Sanatçılar Meydanı’nda müzik severlerle buluştu. Sezona Forum Mersin’de merhaba diyen Terennüm korosu, muhteşem performansıyla hem göze hem de kulaklara hitap etti. 



Altı kıtada bini aşkın konser veren Ahmet Baran yönetimindeki Terennüm Türk Müziği Korosu, Forum Mersin ziyaretçilerine unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Türk müziğinin en sevilen eserlerini seslendiren koroya Mersinlilerin de yoğun ilgisi dikkat çekti; konser izleyicileri her şarkıda koroya eşlik etti.

18 yaşında Senfoni Orkestraları ile çalışmaya başlayan Ahmet Baran, ülkemizin seçkin senfoni orkestraları ve şefleriyle birlikte solist olarak konserler verip, “Senfoni Orkestralarının En Genç Solist Kanunisi” olma onuruna erişmiş bir isim. 

Kanun icrasına Türk müziği tarihinde kendi adı ile anılacak yeni bir teknik kazandıran Baran, Kültür Sanat Yüksek Ödülü, Yılın Sanat Girişimi gibi ödüllerin sahibi. Danimarka Kraliçesi II. Margrethe ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından Devlet Nişanı ile onurlandıran sanatçı, dünya çapında starlarla aynı sahneyi paylaşıyor ve albümler kaydediyor. 

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder