Ender Saraç M1 Adana`da ziyaretçilerle buluştu
 

Özel etkinliklerle ziyaretçilerine büyük sürprizler hazırlayan M1 Adana Alışveriş Merkezi, önceki gün Doktor Ender Saraç`ı ağırladı.

 

 

 

Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte M1 Adana ziyaretçileri ile buluşan Doktor Ender Saraç, formda kalma, zayıflama ve sağlıklı beslenme ve kanserden korunmanın yollarını anlattı. M1 Adana Alışveriş Merkezi`nde büyük bir ilgiyle karşılaşan Ender Saraç, soruları tek tek yanıtladı. Yoğun bir kalabalığa karşı konuşan Saraç: “Bütün Adana Bici Bici yiyor ama o Bici Biciler cici göbek olur.” dedi.

Özellikle hanımların büyük ilgi gösterdiği söyleşide doktor Ender Saraç: “İftar sofrasına dua ile oturun. Orucunuzu hurma ile açın. Ilık su için, hamur işi yemeyin. Etin yanında pilav tüketmeyin. Turp, maydanoz ve bol salata tüketin.” diye konuştu.

Saraç: “Beyaz un ve şeker ömrü kısaltır. Kanserin ve şeker hastalığının en önemli sebeplerinden biridir. Kanserden korunmak için eti yakmadan yiyin. Bulgur tercih edin. Meşrubat yerine maden suyu için.” sözleriyle kanserden korunmanın yollarını anlattı. Doktor Ender Saraç, sahurda yediklerimizin de çok önemli olduğunu belirterek: “Salatalık, limon, taze nane harareti keser. Sahur sofranızdan eksik etmeyin.” açıklamasında bulundu. 

Tok karnına tatlı yemenin çok zararlı olduğunu dile getiren Saraç: “Tok karnına tatlı yemek harakiridir. Kan şekeriniz fırlar ve yağ oluşur. Tatlıyı da mutlaka yemekten iki saat sonra tüketin.” dedi. Doktor Ender Saraç: “Şalgam suyu vücuda çok faydalı. Kemoterapi alanların içmesi gerekir. Kemoterapinin etkilerini azaltır. Ayrıca kan yapar ve çok güçlü antioksidandır.” diyerek şalgam suyunun faydalarını anlattı.

Sağlıklı beslenmenin altın kurallarından birinin de ekmekten uzak durmak olduğunu belirten Saraç: “Evinize beyaz ekmek sokmayın. Şekerden mutlaka uzak durun. Eğer şeker tüketiyorsanız spor yapmanız gerekiyor.” dedi. Sarımsağın faydalarını anlatan Saraç: “Hanımlar yemek yaparken mutlaka sarımsak kullanıyor. Ancak beyaz sarımsak yerine siyah sarımsak tüketin. Normal sarımsaktan 5 kat daha değerli. Kansere karşı, Alzheimer`e karşı etkili. Enfeksiyonlarla iyi savaşır.” diye konuştu.

Saraç ayrıca: “Günde iki fincan sade Türk kahvesi çok faydalı. Şeker hastaları acıbadem ve kekikle şekerlerini dengeleyebilir. Bir de ne olursa olsun karbonhidrat ve proteini bir arada tüketmeyin. 6 ayda bir de mutlaka kan tahlili yaptırın. açıklamasında bulundu.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder