Festival coşkusu Malatyapark`ta
 

Bu yıl 7. Düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali tüm heyecanıyla devam ediyor. Malatyapark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin bölüm sponsorluğunda devam eden festival programı dolu dolu geçiyor. Sinema camiasının önemli isimlerini Malatyapark’ta ağırlayan festival, konukların ve seyircilerin beğenisini topluyor.

 

 

Malatyapark festival kapsamında 10 Kasım saat 17.00’da Malatya Park AVM`de Halit Refiğ paneline ev sahipliği yaptı. Hülya Koçyiğit, Gülper Refiğ ve Ümit Ünal katılımıyla gerçekleşen panelde, ünlü yönetmenin sinemasına dair bir söyleşi gerçekleştirildi. İzleyicilerin soruları ile renklenen söyleşide Türk sinemasının kilometre taşlarından Halit Fefiğ anıldı. Ardından saat 18.00’da Emre Kızılırmak Malatyapark ana fuaye alanında hayranlarıyla buluştu. Ünlü oyuncu gerçekleştirdiği söyleşi ile özellikle genç hayranlarının beğenisini topladı. Ayrıca festivalin söyleşiler başlığında 10 Kasım saat 20.00’da Mesut Uçakan Avşar Sinemaları 10. Salonda sinemaseverlerle buluştu ve Türk sineması üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Festivalin 11 Kasım günü ise ünlü oyuncu Murat Ünalmış söyleşi ile devam etti. Söyleşinin ardından ünlü sanatçılar Halil Ergün ve Meral Orhonsay Malatya Park`ta sevenleri ile buluştu. Halil Ergün, uzun yıllardır sinema sektöründe olduğunu söyleyerek, yaşadığı anıları sevenleriyle paylaştı. Meral Orhonsay da, Yeşilçam`da çektikleri zorlukları dile getirerek, Türk sinemasının çok büyük sanatçılar yetiştirdiğini söyledi. Yaklaşık 1 saat süren söyleşide izleyiciler ünlü sanatçılarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Festivalin 12 Kasım ayağında ise Türk dizi ve filmlerinin genç ve yakışıklı oyuncu Gökhan Mumcu, Malatyapark Alışveriş ve Yaşam merkezinde hayranları ile bir söyleşi yaptı. Aslen Malatyalı olduğunu ve 30 yıl önce göç ettiklerinin söyleyen Mumcu “en son 13 yıl önce Malatya’ya gelmiştim. Şehrimi oldukça gelişmiş ve ilerlemiş buldum” dedi. Film festivalinin Malatya için çok büyük bir kazanım olduğuna vurgu yapan ünlü oyuncu hayranları ile uzun sohbetler gerçekleştirdi.

7. Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatyapark’ta dünya sinema tarihinin önemli filmlerinden olan Amerika History X’in yönetmeni Tony Kaye, Zer Filmi Yönetmeni Kasım Öz film gösterimlerinde seyircilerle buluşurken, “İran Kısa Film Seçkisi” başlığı altında Rıza Oylum ve Rıza Siami tarafından düzenlenen bir panel izleyicilerin yoğun ilgisi ile karşılaşt

17. Uluslararası Malatya Film Festivali bünyesinde Down Sendromlu çocukların film afişlerinden yaptıkları resim sergisi festival boyunca Malatyapark ana fuaye alanında ziyaretçilere açık olacak.

Festivalin 15. Kasım günlüğünde ise MalatyaPark Türk Senarist ve Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nu ağırlayacak. Daha önce çektiği “Bal, Süt Yumurta”, “Meleğin Düşüşü” “Devran” ve “Gurbet Pastası” gibi filmlerle sayısız ödül kazanan Kaplanoğlu hem senaryosunu yazıp hem de yönettiği filmi “Buğday” ‘ın gösterimine katılacak ve gerçekleştireceği söyleşi ile sinemaseverler ile buluşacak. 

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder