“Her Çocuk Bir Fidan, Her Fidan Bir Orman”
 

Orion AVM’nin Hava Meydan Komutanlığı işbirliğiyle hazırlayıp Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle hayata geçirdiği “Her Çocuk Bir Fidan, Her Fidan Bir Orman” sosyal sorumluluk kampanyası bu hafta başladı. Hem çocuklara çevre bilinci aşılamak, ağaçlandırmanın önemine dikkat çekmek hem de havacılığı tanıtarak geleceğin pilot adaylarına bir ışık tutmak amacıyla hazırlanan proje ile bin öğrenciye ulaşılması ve bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

 

 

Yıllardır pek çok önemli projeye imza atarak toplumda duyarlılık yaratmayı başarmış olan Orion, yine çok yönlü bir sosyal sorumluluk kampanyasını daha hayata geçirdi. 27 Mart Pazartesi günü başlayan “Her Çocuk Bir Fidan, Her Fidan Bir Orman” projesiyle çocuklara doğa ve ağaç sevgisi aşılanması, çevre bilinci oluşturulması hedeflenirken, aynı zamanda onlara parlak bir gelecek, iyi bir kariyer ufku da açılıyor.

 

Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı ve Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Zeki Dobrucalı ziyarette bulunarak etkinliklere katıldılar. Hava Meydan Komutanı Pilot Albay Mehmet Ali Koç tarafından verilen “Havacılığa İlk Adım” brifingiyle başlayan program, eğitime katılan öğrencilere sertifikalarının verilmesi ve kostümlü fotoğraf çekimiyle devam etti. Fidan dikilecek alana geçen konuklar ve öğrencilerle hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından fidan dikimi yapıldı.

 

Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nın işbirliği ve Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle yürütülen proje 17 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bu süre boyunca haftada üç gün, Çorlu Belediyesi’nce transfer desteği sağlanarak Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen okullardan öğrenciler Hava Meydan Komutanlığı’nda “Havacılığa İlk Adım” eğitimini alacaklar. Eğitim sonunda öğrencilere sertifikalarıyla birlikte etkinliğe özel tasarlanan pilot fularları hediye edilecek. Sertifika töreninin ardından öğrenciler, Orion’da çok sevilen bir etkinlik olan ve komutanlığa özel olarak kurulan sanal fotoğraf stüdyosuna geçecekler. Pilot montları ve kepleriyle fotoğrafları çekilen çocuklara, kendilerini gerçek pilot gibi hissedecekleri fotoğrafları hediye edilecek.

 

Hava Meydan Komutanlığı’ndaki program fidan dikimiyle devam edecek. Komutanlığın belirlediği arazide öğrenciler fidanları toprakla buluşturup can sularını verecekler. Öğrencilerde fidanları, doğayı sahiplenme duygusu oluşturmak amacıyla tek tek adlarına hazırlanan plakalar da yine öğrenciler tarafından diktikleri fidanlara asılacak. Fidan dikiminin bitişiyle hava şartlarının da uygun olması halinde çocuklar için bir de model uçak gösteri uçuşu yapılacak.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder