Kazakistan Kültür Günü Antares`te
 

Ankara Antares Alışveriş Merkezinin ev sahipliği yaptığı Kazakistan Kültür Günü 21 Ekim Cumartesi günü Antares’te gerçekleştirildi.

 

 

Kazakistanlı yönetmen Ermek Tursunov‘un “Yaşlı Adam” filmi Antares Avm ‘de gala yaptı. Türkiye ve Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25`inci yılı kapsamında Kazakistan Kültür Günleri programı çerçevesinde düzenlenen galada filmin ücretsiz gösterimi ve basın toplantısı düzenlendi.

Basın Toplantısına katılan Kazakistan`ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, "Şöyle bir hayalim var, konusu ne olursa olsun, aşk olsun, tarih olsun, bir konuda Türk dünyasının yapımcıları ortak bir film yapsınlar. Sadece 82 milyonluk ya da 18 milyonluk bir halkın sanat eseri değil 200 milyonluk Türk dünyasının halkalarının eseri olacaktır ” dedi.

Alışveriş merkezi ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik basın toplantısı, Sinema gösterimi ve Kazakistan yerel etkinlikleriyle sürdü.

Kültür günü, film gösteriminden sonra Orta alanda yapılan konser ve danslarla devam etti. Kazak Kültürünün en güzel dans ve müzik örneklerinin sergilendiği gösteri izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Her zaman olduğu gibi sanat ve kültürün adresi Antares!

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder