M1 Konya AVM, Ömer Döngeloğlu`nu ağırladı
 

Konya`nın en büyük alışveriş merkezi M1 Konya AVM, Ramazan Etkinlikleri kapsamında önceki gün ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu`nu ağırladı. Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte Ömer Döngeloğlu, keyifli sohbetinin yanı sıra katılımcıların sorularını da yanıtladı.

 

 

 

11 ayın sultanı Ramazan`ın manevi atmosferinde gerçekleşen söyleşiye ilgi büyüktü. 3 saat süren söyleşide Konyalılar merak ettikleri tüm soruları Ömer Döngeloğlu`na sordu. M1 Konya ziyaretçileri Ömer Döngeloğlu`nun keyifli sohbeti ve Hz. Muhammed`in hayatından kesitler dinledi.

Tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Döngeloğlu, Biz hep içki içmeyi, hırsızlık yapmayı, faiz yemeyi, zina yapmayı çok büyük günah olarak görüyoruz. Evet bunlar büyük günahlar. Ama bunlar görünen günahlar. “Sakın öyle yeryüzünde kibirli yürüme” diyen bir ayet var. Bu ayet kime indi Müslümanlar. Biz bazen evimizde eşimize, kayınvalidemize, gelinimize, komşumuza kibirli davranmıyor muyuz? Kalp kırıcı aşağılayıcı davranmıyor muyuz? Kibir bizim iyi amellerimizi siler dedi.

Döngeloğlu, "Kuran’ın indirildiği bu ay promosyon ayıdır. Allah’ın kampanya ayı Ramazan ayıdır. Neyi kurtarmak için? Geçen bir ömrü kurtarmak için. Hayatı boyunca türlü türlü günahlar işlediyse de insan ömrünü heba ettiyse de Allah diyor ki “Allah’ın merhametinden ümidinizi kesmeyin” açıklamasında bulundu.

Döngeloğlu sözlerine şöyle devam etti: "Eskiler tüm yardımları gizli yaparken, şimdilerde yardım kuruluşu bir fakirin evine gidiyor, ihtiyaçlarını karşılıyor ama kamerayı yüzlerine dayıyor. Tamam iyilik yaptın, ihtiyaçlarını karşıladın Allah kabul etsin ama yarın o fakirin çocukları okula gitmeyecek mi? O fakir dışarı çıkmayacak mı? Neden yaptığınız iyiliği kameraya çekip fakirin yüzünü herkese gösteriyorsunuz. Biz böyle bir medeniyeti bin yıl yaşamışız şimdi ise geldiğimiz hale bakın şu çöplüğe bakın. Kamerayı garibanın suratına dayıyor ve onun ameliyatını yaptığını anlatıyor."

Ömer Döngeloğlu`na en çok sorulan soru kul hakkı ile ilgili oldu. Ünlü ilahiyatçı, "Kardeşlerim kul hakkından mutlaka kurtuluş diye bir şey yok. Ama kul hakkından kurtulmanın yolları var. Eğer onu, çocuklarını bulamıyorsanız sevabı onun olsun diye sadakalar vereceksiniz" diyerek konuya açıklık getirdi.

İlahiyatçı yazar Döngeloğlu ayrıca, "Anne ve babaya zulmetmek Allah katında büyük günahlardandır. Telafisi yoktur. Dolayısıyla ana babaya kötülük eden ceza bulur. Ama oldu ki pişman oldu ve annesi babasını kaybetmiş. O zaman onların yerine sevaplar işlesin sadakalar dağıtsın hacca gitsin" açıklamasında bulundu.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder