Yeşilyurt AVM’de sokak oyunları
 

Her ay çocukları renkli etkinliklerle buluşturan Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi Miniclub, Ocak ayı boyunca minik ziyaretçilerini sokak oyunları atölyesine davet ediyor.

 

 

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Düşevi Oyuncuları işbirliği ile Ocak ayı boyunca her hafta sonu devam edecek sokak oyunları atölyesi ile minikler, aç kapıyı bezirgân başı, yakan top, dombili, beştaş gibi oyunlar ile hareket kabiliyetini artırırken, grup içerisinde de sosyalleşme imkânı sağlıyor.

Sokak oyunları atölyesinde; çocukların mahalle kültüründen uzaklaşıp apartman kültürü içerisinde yalnızlaştığı günümüzde onları, elektronik oyuncakların, bilgisayar ortamının dışına çıkararak, bakmayı, görmeyi, dokunmayı gerçek heyecanlar duymayı anımsatmak istiyoruz. Çocukluğunu doya doya sokakta oynayarak geçirmiş anne babaların özlemle andığı sokak oyunlarının çocuklarınca da öğrenilebilmesine imkân tanıyan sokak oyunları atölyeleri minik ziyaretçilerini bekliyor.

Atölye Eğitmeni Derya Kılıç eşliğinde minik ziyaretçiler Aç kapıyı Bezirgan Başı, Dombili, Beş taş, Elden Zurna Davul Zurna gibi oyunlar ile kendi aralarındaki diyalog ve kontağı geliştirip, aile ve yaşadıkları sosyal çevre içindeki yaşam alanları ile bağlarını güçlendirirken birbirinden hareketli oyunlar ile eğlenceye doyacak.

Yeşilyurt AVM fast food katında ücretsiz olarak gerçekleştirilen Miniclub çocuk eğlencesi Ocak ayı boyunca her Cumartesi-Pazar saat 14.00 - 18.00 arasında.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder