Dünyanın en büyük otelini inşa etmeye hazırlanan Suudi Arabistanlı Bin Ladin grup projeye yeniden başlıyor. 10 bin odalı Abraj Kudai`nin 45 katlı olması planlanıyor ve ayrıca otelde bir de AVM yer alacak.

Russia Today’in haberine göre; Dünyanın en büyük oteli olacak 10 bin odalı Abraj Kudai için Suudi Bin Ladin Grubu inşaat çalışmalarına tekrar başlayacak. İki yıl ertelenen proje firmanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı askıda bekliyordu. Otel projesi tamamlandığı zaman içinde 70 restoran ve bir de AVM olması planlanıyor.
Otel projesi Suudi Arabistan ekonomisini petrole bağlı bir yapı olmaktan kurtarmak adına başlatılmıştı. Otelin inşaası sürecinde Bin Ladin grubunun hükümetten mali destek de alacak. İnşaatta görev alacak taşeron firmalar eylül ortasına kadar Bin Ladin grubuna tekliflerini sunacak.