Buyaka Akademi ilk mezunlarını verdi
 

Perakende sektörüne katkı sağlamak ve nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin gelişimci ve yenilikçi üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi’yle alanında ilk kez bir işbirliğine giden Buyaka, “Buyaka Akademi” projesi ile çalışanların kariyerlerine olumlu katkı sağlıyor. “En doğru yatırım eğitime yapılan yatırımdır” bilinciyle hareket eden Buyaka, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği sertifika töreniyle de Buyaka Akademi ilk mezunlarını verdi.

 

 

Kaliteli ve ferah alışverişin adresi Buyaka, her yaptığı proje ve çalışmada ilkleri yaparak öncü olmaya devam ediyor. Buyaka’nın eğitim projesi olan “Buyaka Akademi” Türkiye’de ilk kez bir üniversiteyle gerçekleştirdiği işbirliği sonucu hem mağaza çalışanlarının motivasyonunu hem de mağaza cirolarını artırmayı hedefliyor.

 

“Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi” işbirliğiyle; perakende sektörünün ön cephesindeki satış yetkililerinin farklı profilde müşterilerle iletişim, hizmet kalitesi, deneyim ve perakende matematiği konularında bilgilerini pekiştirmek amaçlanıyor. Eğitim içeriği aynı zamanda çalışanların yetkinliklerinin geliştirilmesini de hedefliyor.

 

Türkiye’de bir üniversite ile anlaşıp mağaza çalışanlarına eğitim veren ilk kuruluş olan Buyaka, öncelikle çalışanların ne durumda olduğunu tam olarak görmek için bir gizli müşteri araştırması yaptırdı. Bu araştırmadan yola çıkarak eğitim sürecini şekillendiren Buyaka yönetimi, eğitimin maliyetini de tamamen kendi bütçesinden karşıladı.

 

İlk mezunlar çıktı

Yönetim tarafından her yıl verilmesi kararı alınan eğitim,4 modüldenoluştu. Modüller, ezberden ziyade mağaza çalışanlarını motive ederek günlük hayatlarına katkı sağlayacak şekilde düzenlendi. 1 ay süren eğitim, 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Çalışanların dikkatini eğitimde toplamak isteyen Sabancı Üniversitesi hocaları, eğitimi eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde tasarladı.

Daha profesyonel ve işini severek yapan çalışanlar yetiştirmek için ‘Sabancı Üniversitesi EDU Yönetici Geliştirme Birimi’ ile işbirliği yaptıklarını anlatan Buyaka Alışveriş Merkezi Müdürü Leyla Özdemir; eğitimin amacı ve çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Özdemir: “Temelde mağaza çalışanlarına verilmek istenen; ‘bu iş sizin sayenizde yapılıyor, siz çalışanlar bu denklemde çok önemlisiniz’ mesajıdır. Eğitim sonunda yaptıkları işin önemini kavrayan mağaza çalışanları, kariyerlerinin ne kadar önemli olduğunun farkına vardılar. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz törenle ilk mezunlarımızı verdik.

İçinde bulunduğumuz zor koşullarda kaliteyi arttırarak ve işimize odaklanarak daha ileri bir noktaya ulaşmayı hedefledik. Bunu yapmanın yolunun eğitimden ve motivasyondan geçtiğini gördük. Mağaza çalışanlarının hikayenin kahramanları olduğunu ve onlara yapılacak yatırımın en doğru sonucu vereceği gerçeğinden yola çıkarak projeyi gerçekleştirdik. Eğitimin temel amacı; çalışanlara değer katmak, bütünün parçası olduklarını vurgulamak, bu bütünün içinde konumlarını kavramalarına yardımcı olmak, mağazaların müşterilerine verdiği sözleri tutmasında çalışanın rolünün ne kadar önemli olduğunu anlatmaktır.” diye konuştu.

 

 

Perakendenin temeli çalışana yapılan yatırım

Eğitim programı sonunda mağaza cirolarında da ciddi artış gözlemlediklerini belirtenÖzdemir, alışveriş merkezi olarak bir eğitim bütçesi ayırdıklarını ve sektör için ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. Özdemir: “Bu projede bize ilham veren düşünce; bir personel ya da müdür değiştiğinde mağaza cirosunun yüzde 50 arttığını gördük. Perakendenin temelinin çalışana yapılan yatırım olduğunu anladık. Günümüzde organize perakende içerisinde birçok marka çalışanına yatırım yapıyor ancak biz AVM yönetimi olarak ‘Buyaka Akademi’ projesi ile bu işe farklı bir boyut katmak istedik. Yaptığımız bu çalışmalar ile birlikte ciro artışı ve müşteri memnuniyetini hedefliyoruz.” dedi.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder