“Designer Outlet” projesi prömiyerini yaptı
 

Gürsoy Grup, 29-30 Kasım günlerinde 17’ncisi gerçekleşen Perakende Günleri’nde, Avrupa’nın Designer Outlet alanında önde gelen markası McArthurGlen Group ile birlikte imza attığı “McArthurGlen Designer Outlet İstanbul” projesinin prömiyerini yaptı. Türkiye’nin ilk “Designer Outlet”i olarak 2019 İlkbaharında Vialand kompleksi içerisinde kapılarını açacak olan proje, perakende dünyası tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

 

 

Gürsoy Grup’un McArthurGlen Group ile birlikte hayata geçireceği Türkiye’nin ilk “Designer Outlet” projesi, Perakende Günleri kapsamında tanıtıldı. İstanbul’un merkezinde Vialand kompleksi içerisinde konumlandırılacak olan Designer Outlet, 2019 ilkbaharında tamamlanarak ziyarete açılacak. Projenin ilk etabında 20 bin metrekarelik perakende alanı, 100’den fazla mağaza ve 6 bini aşkın ortak park alanı yer alacak.

Avrupa’da Designer Outlet mağazalarının önde gelen sahibi, geliştiricisi ve yöneticisi konumundaki McArthurGlen, Gürsoy Grup ile İstanbul’da Türkiye’nin ilk Designer Outlet’ini açmak amacıyla ortaklık anlaşması yapmaktan memnuniyet duyduklarını duyurdu. Yapım çalışmaları 2018’in ilk çeyreğinde başlayacak olan Designer Outlet, 2019’un başlarında misafirlerine kapılarını açacak.

 

“Designer Outlet projemizi perakende dünyasına tanıtmak amacıyla fuarda yerimizi aldık”

Gürsoy Grup çatısı altında faaliyet gösteren Vialand ve Venezia Mega Outlet Genel Müdürü Cenk Hayırlıoğlu, Perakende Günleri’nin sektörün nabzının tutulduğu ve sürdürülebilirlik vurgusu açısından oldukça önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Biz de Gürsoy Grup olarak, sektörde ivme yaratacak Designer Outlet projemizi tanıtmak amacıyla bu sene fuarda yerimizi aldık. İstanbul gibi dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan bir şehirde, designer outlet alanında bir ihtiyaç olduğunu tespit ederek bu projeyi geliştirdik. Projemiz içerisinde dünyaca ünlü designer markaların outlet mağazalarının yanı sıra eşsiz bir mimari ve peyzaj içerisinde restoranlar, kafeler ve rekreasyon alanlarına da yer vererek, her yıl İstanbul’u ziyaret eden turistlerin yüzde 60’ını çekmeyi hedefliyoruz. Projemiz, yurt dışından ve şehir dışından gelen turistlere ek olarak, Türkiye’den yurt dışına markalı ürün alışverişine giden yerli tüketicileri de tatmin ederek yeni bir pazar yaratacak.”

 

Yatırım 50 milyon avronun üzerinde

Cenk Hayırlıoğlu, Perakende Günleri’nde prömiyeri yapılan projeye yoğun ilgi olmasından memnuniyet duyduklarını vurgulayarak yatırım miktarı ve sektöre sağlayacağı faydayla ilgili şunları söyledi: “50 milyon avronun üzerinde yatırım değeri ile hayata geçireceğimiz Designer Outlet projesi, piyasalarda son zamanlarda yaşanan ekonomik zorluklardan sonra perakende sektörünün yüzünü güldürecek. McArthurGlen Group gibi uluslararası bir zincir marka ortaklığında imza attığımız proje, hem bölgede yeni istihdam olanakları yaratacak hem de Türk perakende sektöründe güven tazeleyerek yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artıracak.”

Gürsoy Grup’un yaklaşımının, McArthurGlen’in genel vizyonu ile örtüştüğünün altını çizen McArthurGlen Group İş Geliştirme Müdürü Cem Telvi; “Türkiye’nin lider restorasyon ve inşaat firmalarından birisi olarak konut ve otel inşaatları, alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence parkları gibi pek çok proje geliştiren ve Designer Outlet projesine geniş yerel bilgi birikimi ve sektör uzmanlığı katan Gürsoy Grup ile ortaklık yapmaktan son derece mutluyuz.” dedi.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder