Ender Saraç`tan kanserden korunma yolları
 

Esenyurt`ta hizmet veren Esenyurt City Center AVM, “Geleneksel Salı Sohbetleri”nde bu hafta Doktor Ender Saraç`ı konuk etti.

 

 

Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte Esenyurt City Center AVM, ziyaretçileri ile buluşan Doktor Ender Saraç, sağlıklı beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu. Çağımızın en yaygın hastalığı olan kanserden korunmanın yollarını da anlatan Saraç: “Kanserden korunmak için yemeklerinizde mutlaka karanfil kullanın. Karanfil kanserin baş düşmanıdır. Ayrıca tüm mor sebze ve meyveler kanserden korur.” dedi.

Hanımların en büyük sorunlarından biri olan selülitten kurtulmanın da zor olmadığını belirten Saraç: “Selülitlerinizden kurtulmak için bol bol ananas tüketin.” diye konuştu.

“Anne sütüne en yakın süt eşek sütüdür. Bebeklerine anne sütü veremeyen anneler üzülmesin. İnsanlar bunu duyunca çok şaşırıyor ama dünyada çok yaygın olarak kullanılıyor. Hatta eşek sütü şu anda bağışıklık sistemine faydasından dolayı kanser hastalarında deneniyor.”

“Mısır şurubu olan tüm yiyecek ve içecekleri sakın kullanmayın. Çok sağlıksız. Aldığınız ürünlerin paketlerini büyüteçle inceleyin. Asla beyaz ekmek yemeyin.”

“Tarhananızı, sirkenizi, turşunuzu evde kendiniz yapın. Şalgam suyu afrodizyaktır. Mutlaka tüketin. Sarımsak ve soğandan korkmayın. Sizi gripten korur. Unutmayın sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek önemlidir.”

“Üzüntünüzü içinize atmayın. Hastalıkların kaynağı strestir. Dijital detox yapın. Pirinci doğadan geldiği gibi kabuklu tüketin.”

“Bel çevresi çok önemli. Kadınlarda 88, erkeklerde 94 santimi geçmeyin. Kalın bel hastalık belirtisidir. Ayrıca telefonunuzu kurun. Size 15 dakikada bir dik durmanızı hatırlatsın.”

Saraç, annelere yaz kış evlerinde doğal besinlerle yapabilecekleri meyve suyu tarifi verdi: “1 litre keçi sütü ya da pastörize manda sütü. Şeftali, vişne, kavun, çilek veya karpuz gibi meyveler... Meyveler ne kadar koyu renkli olursa o kadar iyi. 2-3 çorba kaşığı bal, hurma şurubu veya elma suyu konsantresi. Az miktarda hindistan cevizi. Bütün bu malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra üzerine tarçın veya bal ekleyip soğutuyoruz ve çocuklarımıza günde iki kez içiriyoruz. Bu tarif boy uzamasına yardımcı oluyor. Bunu kışın muzla yapabilirsiniz. Hindistan cevizi öneriyorum çünkü çocuklar için çok yararlı.”

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder