Panora AVM`den Zulacılar Turnuvası
 

İlk ve tek Türk yapımı MMOFPS oyunu Zula, heyecan dolu anlara Panora AVM’de meraklılarıyla buluştu. Panora AVM’nin düzenlediği “Zulacılar Turnuvası” kıran kırana mücadelelere ev sahipliği yaptı. Birbirleriyle iki hafta süre ile yarışan katılımcılar arasında en iyi skora sahip 9 oyuncu, sevilen oyun fenomeni Oyun Portal kanalı ile tanınan Yavuz Selim ile Panora AVM’de turnuva finalinde yarıştı. Yoğun ilgi gösteren minik izleyiciler tezahüratları ile oyunculara destek verdi. Kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuvada kazananlara kulaklık, klavye gibi hediyeler verildi.

 

 

 

Youtube’da 1 milyon 626 bin 813 abonesi bulunan Oyun Portal Kanalı’nın kurucusu, Zula oyunu ve Youtube kariyerine nasıl başladığı ile ilgili “Benim başladığım dönemde çok fazla youtuber yoktu. Biraz hobi olarak gelişti. Türkiye’de Youtube gelişince insanlar bizi sevdi ve takipçi kitlemiz arttı. O şekilde devam ediyoruz. Zula oyunu ile ilk çıktığı dönemde tanıştım. Türk oyunu olduğunu biliyordum. Sevdim ve oynamaya devam ediyorum” diye konuştu. Son dönemde sosyal medyaya olan ilgiden dolayı ders çalışmayan ve fenomenleri örnek alan çocukların ailelerinin çağrısına kulak veren ünlü youtuber, “Ben her videomda çocukların özellikle ders çalışmaları gerektiğini vurguladığım için ailelerden hiç tepki almadım. Yaşımın da verdiği bir avantaj var burada. Diğer youtuberlara göre yaşım biraz daha ileride olduğu için öncelikle derslerine ağırlık vermelerini her videomda yineliyorum” dedi. Birlikte mücadele ettiği turda kazananlara ödüllerini veren fenomen oyuncu, kendisini görmek için gelen hayranları ile selfie çekilmeyi de ihmal etmedi.

İlklerin adresi Panora AVM büyükten küçüğe herkesin ilgisini çeken Zula oyunu ile şölen tadında hafta sonuna imza attı. Karne hediyelerini alan çocuklar zorlu bir yılın ardından stres atmak için Zula oyun alanına akın etti.

Oyunun öne çıkan oyuncuları ile gerçekleştirilen 4. Bahar Turnuvası ise ilginç görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından araçlar kaldırarak turnuvaya gelen oyuncular, birbirleriyle mücadele ederek büyük ödülü kazanmak için yarıştı.

 

“Her ay yaklaşık 25 bin lira para ödülü dağıtıyoruz”

Türk haritasının yer aldığı oyun ile ilgili Zula oyununun topluluklar başkanı Ahmet Avcı ise oyun ile ilgili şu bilgileri verdi: “Türkiye’de oyun geliştiren bir iki ekip vardı. Bu ekipler bir araya geldi. Daha önce hiç yapılmamış bir MMOFPS tarzı bir oyuna imza attılar. MMOFPS rakiplerinize karşı mücadele ettiğiniz bir strateji ve savaş oyunu. Daha önce bu tarz oyunlarda hep yabancı haritalarda oynuyorduk, ilk defa Türkiye haritasında oyun oynuyoruz. Safranbolu’dan İstanbul’a,

Trabzon’dan Üsküdar’a, Türkiye’nin birçok ilinde ve semtinde geçiyor. Yabancı haritalar da var. Çünkü oyun yabancı ülkelerde de paylaşılıyor şu anda. Zula’nın farkı oyunu oynarken kendinizi Türkiye’de bir sokakta geziyormuş gibi hissedebiliyorsunuz. Türkiye’de şu an, e- spora ağırlık veren tek firma Zula, oyuncularımıza her ay yaklaşık 25 bin lira nakit para ödülü dağıtıyoruz.

 

“Çanakkale haritası yakında oyunda olacak”

Oyuncularından harita talepleri aldıklarını vurgulayan Ahmet Avcı, sürekli olarak Çanakkale haritası için baskı yapıldığını ve şu anda oyuncuları ile birlikte Çanakkale haritası yaptıklarını müjdeledi. Türkiye’nin 81 ilinde oyunun oynandığını belirten Ahmet Avcı, Ankara’da gayet güzel karşılandıklarını ve ilginin çok yoğun olduğunu belirtti.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder