Podium AVM, iklim değişikliğine dur dedi
 

Bu yıl onuncusu hayata geçirilen WWF Dünya Saati Uygulaması ile kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere binlerce binada ışıklar bir saatliğine kapatıldı. Podium Alışveriş Merkezi de uygulamaya, ışıklarını azaltarak destek verdi.

 

 

JLL tarafından yönetilen ve farkındalık oluşturan etkinlikleriyle dikkat çeken Podium Alışveriş Merkezi, bu kez de WWF Dünya Saati Uygulaması’na destek vererek iklim değişikliğine dur dedi.

İklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş, dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati Uygulaması, 2007 yılında Avustralya`da başladı. Binlerce kurum ve milyonlarca insan, sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadeleye geçti. Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2.000’den fazla kurumun katılımıyla başlayan Dünya Saati Uygulaması, WWF’nin organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada 150`den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı.

Türkiye’de WWF-Türkiye’nin organizasyonunda düzenlenen Dünya Saati Uygulaması’na, 2010 yılından beri bir saat boyunca ışıkları kapatılan Boğaziçi Köprüsü’nden sonra 2012 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de eklendi. Son beş yıl içinde Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı, İzmir Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Cami gibi anıtsal yapıların yanı sıra Podium Alışveriş Merkezi de kampanyaya katıldı.

Dünya Saati, gezegenin sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak için önemli bir fırsat. Podium Alışveriş Merkezi de gezegenin içinde bulunduğu bu büyük sıkıntıyı duyurabilmek adına 25 Mart Cumartesi 20.30 – 21.30 saatleri arasında AVM dışında yer alan ışıklarını azaltarak WWF Dünya Saati Uygulaması’na destek verdi, iklim mücadelesine ışık tuttu.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder