ZORLU PERFORMANS
Türk müziğinin yetiştirdiği önemli müzisyenlerden Aşkın Arsunan, Aşkın Arsunan & Blue Print Project ile 14 Ocak`ta Zorlu PSM’nin sofistike mekanlarından touché`de!

 

Piyano: Aşkın Arsunan

Vokal: Duygu Tarhan

Trompet: Tolga Bilgin

Bas: Aycan Teztel

Davul: Volkan Öktem

Küçük yaşlarda piyano ile tanışan Aşkın Arsunan, 15 yaşlarında  usta müzisiyenler Tuna Ötenel,Kudret Öztoprak,İlhan Feyman,Selçuk Sun,Erol Pekcan ile tanıştı ve değişik mekanlarda onlarla sahne aldı.
1970`lerde Avrupa`nın farklı ülkelerinde sahne alan Turhan Eteke`den aldığı teklif sonrasında 1974 senesinde orkestraya katılıp İşviçre’de başlayan provalar sonrası Avrupa turnesine çıktı.

İsveç`te altın LP aldı ve en tanınmış showlarda popüler şarkıcılara eşlik etti. Dünya starlarını misafir eden, Scan Entertainment TV Show`da piyanist ve keyboardist olarak Janet Jackson, Bob Geldof, Patti Austin gibi isimlere eşlik etti. Daha sonra Janet Jackson’ın Avrupa ve Dünya turnesine katıldı.

 

1987 yılında Türkiye’ye döndükten sonra, İstanbul`da kurduğu orkestrasında Sertab Erener, Fatih Erkoç, Levent Yüksel gibi sanatçılara yer verdi. Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Sibel Tüzün, Zuhal Olcay ve daha pek çok sanatçıya besteler  verip aranjörlük yaptı ve anyı zamanda Ajda Pekkan’ın orkestra şefliği görevini üstlendi. Ali Özgentürk’ün Balalayka filminin tüm müziklerini yaparken, Yavuz Turgul’un Eşkıya filminde bir beste ile yer aldı.  Halen İstanbul`da yaşayan sanaçı, orkestrası ile aktif olarak değişik sahnelerde müziğini  paylaşıyor.

 
 
Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder