Bal tadında kabak tatlısı yarışması
 

Şehrin önemli değerlinin tanıtılmasına öncülük eden Agora Alışveriş Merkezi, 3-4-5 Kasım tarihlerinde Agora 2.Kabak Festivali ile ziyaretçilerini karşılayacak. Dans gösterilerinden kabak fotoğrafları sergisine, kestane kabağı oyma atölyesinden bez çanta yapımına kadar birçok etkinliği içinde barındıracak olan festival meraklılarını bekliyor.

 

 

Birbirinden farklı ve etkileyici organizasyonları ile dikkat çeken Agora Alışveriş Merkezi geleneksel hale gelen ‘Kabak Festivali’ ile ziyaretçilerini ikinci kez karşılayacak. Balkabağı oyma atölyesi ile su kabağı ve kestane kabağı sergisi, 3-4-5 Kasım tarihlerinde -1. Kat etkinlik alanında yer alacak. Sergi kapsamında ziyaretçiler, tohumdan büyümeye kadar bir kestane kabağının tüm gelişim evrelerini görebilecek, uzun bir yapım aşaması olan su kabağı dekorlarını da inceleyebilecekler. Çocuklar için festivale özel ‘Bez Çanta Yapım’ Atölyesi 4-5 Kasım tarihlerinde saat 14.00’da 50 kişilik kontenjan ile gerçekleşecek. Aynı zamanda çocukların ilgisini çekecek balkabağı arabası ile ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektirebilecekler. Festivalin son günü ise; saat 17.00’da ‘Kabak Tatlısı Yarışması’ ve ‘Ödül Töreni’ düzenlenecek. Kabak tatlısı ikramı ile ağızların tatlanacağı festivalin finalinde 5 kişilik profesyonel dansçılar ile halk oyunları gösterisi sahne alacak.

Agora 2. Kabak Festivali’nde ziyaretçiler Sakarya’nın değerleri ile tanışıp, alışverişlerini keyifli anlar ile unutulmaz kılacaklar. Turizm açısından şehrin değerlerinin tanıtımına katkı

sağlayacak olan festivaldeki sergileri ziyaret eden kişilere kabak tohumu hediye edilecek. Aynı zamanda kabak tatlısı yarışması sonunda tatlı ikramı Köfteci Ramiz tarafından yapılacak. Ağızların tatlanacağı organizasyonda, ziyaretçiler hoş anılar ile etkinlikten ayrılacaklar.

 

Usta Sanatçılardan Workshop Çalışmaları Agora 2. Kabak Festivali’nde!

Geleneksel değerlerin hatırlanmasına ve yaşatılmasına büyük katkı sağlayan Agora AVM, Agora 2. Kabak Festivali kapsamında workshop çalışmalarını ziyaretçileri ile buluşturacak. Su kabağı oyma ve ışıklandırmasının nasıl yapıldığını gösterip, yaptığı çok özel çalışmaları Sakaryalıların beğenisine sunacak olan Cihan Yemenli, 4 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’da workshop düzenleyecek. Üç gün boyunca su kabağı dekorlarının sergileneceği organizasyonda birçok farklı dekor ve süslemeler yer alacak.

Ünlü mutfak dekoratörü Haşim Demirtaş Agora 2. Kabak Festivali’nin özel konuğu olacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı ve ünlü otellerin şefliğini yapan Haşim Demirtaş, festival boyunca Agora Alışveriş Merkezi’nde olacak. Mutfak sanatının tanınan isimlerinden olan Demirtaş, festival kapsamında hem kabak oyma çalışmalarını sergileyip, hem de ziyaretçiler ile atölye çalışmaları düzenleyecek.

Çeşitli sergi ve gösterileri içinde barındıracak olan Agora 2.Kabak Festivali’nin son günü kabak tatlısı yarışması ile festivale heyecan katılacak. Herkesin ücretsiz olarak katılım gösterebileceği yarışmada tatlılar jüri üyeleri ile buluşacak. Agora Card ile danışma noktasında kayıt yaptıran yarışmacılar, yaptıkları kabak tatlılarını 5 Kasım Pazar günü saat 17.00’de Agora Alışveriş Merkezi’ne getirerek jürinin beğenisine sunacak. Yarışmanın jüri koltuğunda ise Richmond Otel Şefi Hasan Karabulut, Ramada Otel Şefi Taner Öztürk, Sen Otel Şefi Nuri Atmaz olacak. Aynı gün jüri tarafından açıklanacak olan sonuçlarda birinci yarım altın, ikinci çeyrek altın ve üçüncü de gram altın ile Agora Alışveriş Merkezi tarafından ödüllendirilecek. Protokolün de katılım göstermesinin beklendiği Agora Kabak Festivali yöresel kıyafetli 5 kişiden oluşan halk dansları ekibinin oyunları ile sonlanacak.

 

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder