Akasya AVM `de Haldun Dormen "Kibarlık Budalası " Gösterisi

Akasya AVM `de Haldun Dormen  "Kibarlık Budalası " Gösterisi

Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası, 8. yılında 17 Haziran Akasya AVM de seyircisiyle  buluşmaya devam ediyor.

17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz.

Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir “soylu” ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moliere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Oyunda neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür.

Türk Tiyatrosu’nun büyük ustası Haldun Dormen’in, yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü KİBARLIK BUDALASI’nın uyarlamasını İpek Kadılar yaptı. Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun koreografisini Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımını Türkan Kafadar,

dekor tasarımını Gizem Gürsel – Sedef Kermen, ışık tasarımını

Cengiz Özdemir yaptı.                                            

Oyunda Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altiner, Damla Cercisoğlu, Efe Yeşilay, Bariş Kiralioğlu, Caner Tör, Reyhan Aydinsel ve  Işik Selin Kuyumcu rol alıyorlar.

 
Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder