Bilkent`te sanat festivali
 

Sanatı Ankara’ya doya doya yaşatan Bilkent Sanat Festivali, görkemli bir kapanışla sona erdi. Bilkent Center’daki festivale katılan yerli ve yabancı 50 sanatçının ortak imzasını ve fırça darbelerini taşıyan büyük tablo sanatseverlerden büyük ilgi topladı. Bilkent Center, tabloyu AVM’de herkesin rahatlıkla görüp izleyebileceği bir duvara yerleştirmeyi planlıyor.

 

 

Bilkent Center’ın ev sahipliğini yaptığı Bilkent Sanat Festivali, 6-14 Mayıs tarihlerinde Ankaralı sanatseverlerin buluşma adresi oldu. Ressam ve heykeltraşların canlı performanslarıyla herkesin içindeki sanat sevgisini ortaya çıkaran ve “Sanat mutluluk içindir” sloganını somutlaştıran festival, eğitime de güç verdi. Festival kapsamında düzenlenen müzayedelerde, sanatçıların bağışladığı eserlerin çoğu Türk Eğitim Derneği’ne bağışlandı. Sanata ve eğitime desteği kesintisiz sürdüreceğini belirten Bilkent Center yönetimi, festivale yoğun ilgi gösteren tüm Ankaralıların ihtiyaçlarına cevap vermek için sürekli çalışmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Festivalin en dikkat çeken isimleri Yunanlı ressam Spyros Georgas, Rus ressam Alexander Uglov sanatı halkın içine taşımayı başaran Bilkent Center yönetimine özel teşekkürü borç bildiklerini vurguladı. Festivalin baş mimarlarından ünlü Türk ressam Adil Ocak, “Bilim ve sanata verilen destek Türkiye’de çok kıymetlidir. Bu tür sanat festivallerinin yaygınlaşması için herkesin harekete geçmesi gerekiyor. Bilimsiz ve sanatsız bir toplum, ruhsuz ve mutsuz olacağı gibi güçsüz ve bitik de olur” dedi. Festivalin küratörlüğünü yapan Rahmi Çöğendez, daha fazla sanatçının ve galerinin katılımıyla her yıl yeni bir festival yaparak, sanat festivalini gelenekselleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder