Dream Style Amatör Moda Tasarım Yarışması büyük finali
 

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Dream Style Amatör Moda Tasarım Yarışması`nın Büyük Finali önceki gün Maltepe Park AVM`de gerçekleşti.

 

 

Banu Noyan organizasyonuyla amatör tasarımcıları moda dünyasına kazandırmak amacıyla düzenlenen Dream Style Amatör Moda Tasarım Yarışması`nda jüri üyeleri, tüm tasarımların giyilebilir olmasının önem verdiklerini belirtti.

Kardelen Çetin`in tasarımı jürinin oy birliği ile birinci seçildi. İkinci Özlem Koyunbakan, üçüncü ise Taylan Özden oldu. Dereceye girenlere para ödülü verildi.

Birbirinden ilginç tasarımların yarıştığı Dream Style finalinde büyük jüri seçim yapmakta zorlandı. İnce eleyip sık dokuyan jüri bütün tasarımları büyük bir titizlikle inceledi. Jüride Maltepe Park AVM Müdürü Ozan Canbolat, koreograf Banu Noyan, Neslihan Yargıcı, Nurseli İdiz, Şenay Akay, Aynur Aydın, Aslı Jackson ve Kemal Doğulu yer aldı. Jüride yer almasına rağmen, yoğun istek üzerine sahneye çıkan Kemal Doğulu, büyük beğeni toplayan “Selfie” ve “Üzgünüm” isimli şarkılarını söyledi. İzleyicilerin hep bir ağızdan eşlik ettiği şarkı sırasında sevenleriyle selfie yapmayı da ihmal etmedi.

 

Modacı değilim, stylistim

Kemal Doğulu: “Dream Style gençler için çok önemli bir organizasyon. Moda dünyasına adım atmak isteyenler için bir fırsat. Her projeyi kabul etmem kıl bir adamımdır ama iyi ki bu işin içinde yer aldım. Bana modacı diyorlar ama ben modacı değilim, stylistim. İnsanların ne giyeceğine karar veriyorum.” dedi.

 

Türkiye`de stil denince akla neslihan yargıcı gelir

Diğer jüri üyesi Neslihan Yargıcı`nın moda dünyasında ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyen Doğulu: “Türkiye`de stil denince akla Neslihan Yargıcı gelir. Herkes doğru konuşmalı. Benim içim dışım bir. Neslihan Yargıcı benim moda konusunda ilk ilham aldığım kişidir.” sözleriyle modacılara gönderme yaptı.

 

Nurseli İdiz: “Kızımla gurur duyuyorum”

Sahneye çıkanlar arasında jüride yer alan Nurseli İdiz`ın kızı Elif İdiz de vardı. Kızını büyük bir hayranlıkla izleyen ünlü sanatçı: “Kızımla gurur duydum. Çok başarılı işler yapıyor. Onu dinlerken büyük keyif alıyorum.” dedi.

 

Neslihan Yargıcı: “Türkiye`de ilkleri ben yaptım”

Ünlü modacı Neslihan Yargıcı ise gençlere hayal kurmalarını tavsiye ederek: “Ne kadar hayal gücünüz varsa o kadar yeni şeyler yaratırsınız. Türkiye`de imaj, stil gibi konuların ilkini ben yaptım. Siz de hayal edin ve yeniliklere açık olun.” diye konuştu.

 

Aynur Aydın coşturdu

Ünlü şarkıcı Aynur Aydın da şarkılarıyla yarışmacıların heyecanına ortak oldu. Sevilen şarkılarını art arda seslendiren Aydın, sahne şovuyla yarışmaya renk kattı.

 

Akademik jüri değerlendirdi

Dream Style Amatör Moda Tasarım Yarışması`nın Akademik jürisinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi Moda Tasarım Programı Başkanı Prof. Dr. Cevza Candan, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Piraye Yüksel Demircan, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sefa Çeliksap, İstanbul Aydın Üniversitesi Bil Meslek Yüksek Okulu Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Başkanı Nihal Bolkol, Maltepe Üniversitesi Tasarım Bölümü Başkanı Şule Eğri aldı.

Favorilerime Ekle
Yorumlar
Güvenlik Kodu
Gönder